Copyright 2004-2009  Sc Smarteck Prod Srl
Intrebari frecvente

1. Ce este Lumina Polarizata?

Lumina polarizata este o lumina policromatica (alba, ce contine toate culorile) dar spre deosebire de lumina obisnuita este o lumina mai ordonata (mai multe amanunte in descrierea in extenso din site-ul nostru).

2. Poate fi nociva ? S-au constatat efecte secundare, reactii adverse? Exista contraindicatii?

Lumina polarizata contine radiatii din spectrul vizibil (lumina vizibila) si din spectrul infrarosu (caldura), dar nu contine radiatii din spectrul ultraviolet care ar putea avea efect nociv asupra organismului uman. Pina in prezent nu s-au constatat efecte secundare nocive, desi o pacienta de-a mea foloseste Biofotonul mai mult de o ora pe zi (ceea ce este un record).
Prin folosirea in unele afectiuni reumatice s-a constatat la foarte putini pacienti o usoara crestere a fenomenelor dureroase dupa prima folosire, dar care au disparut in totalitate la urmatoarele sedinte.
Contraindicatii exista mai mult la nivel teoretic. Pentru pacientii cu stimulator cardiac ar putea exista (teoretic) interferente cu stimulatorul, masura cea mai simpla fiind evitarea apropierii aparatului de zona cu stimulatorul. Gravidele ar trebui sa-l foloseasca evitand zona abdomenului deoarece unele cercetari au evidentiat cresterea agitatiei fatului.
Nu se foloseste lumina polarizata in aplicatii pe formatiuni tegumentare (pete hiperpigmentate, alunite). Acestea pot ascunde un potential canceros iar aplicarea luminii polarizate poate intarzia diagnosticul.

3. Timpul de expunere sau distanta sunt critice?

Exista mai mult o subexpunere (care poate duce la rezultate mai modeste) decit o supraexpunere. Se recomanda ca la tegument sa se foloseasca timpi mai mici (2-4min) in timp ce pentru afectiunile profunde, 6-8 minute o sedinta, cu 2-4 sedinte pe zi.
Distanta se recomanda intre 2-5 cm, dar daca se doreste expusa o zona mai extinsa atunci se departeaza aparatul si se folosesc timpi mai mari 6-8 minute.
In concluzie timpii si distantele nu sunt critice. Ca durata in timp este de asteptat ca dupa maxim 10 zile sa observam efecte pozitive, iar daca nu, este posibil sa nu existe efect. Ca timp maxim (pentru cicatrici cheloide, tratament post arsuri) s-a ajuns si la 6-12 luni. Amanunte pentru fiecare afectiune in parte ?in manualul de utilizare.

4. Cum pot sa achizitionez un aparat?

In sectiunea Contact aveti toate datele pentru a lua legatura cu noi.

5. Am o afectiune care nu e trecuta in lista afectiunilor din manualul de utilizare. M-ar interesa sa stiu daca pentru afectiunea mea exista macar teoretic un efect pozitiv?

Pentru orice fel de informatii si discutii avem sectiunea Forum.

6. Daca Biofotonul nu ma ajuta in tratamentul afectiunii mele pot sa il returnez?

Intr-un interval de 30 zile de la achizitionare puteti sa-l returnati cu primirea contravalorii, cu singura conditie ca aparatul sa nu prezinte distrugeri imputabile dumneavoastra .

Tel. 0314093797
0722330795